ЦЯЛ СВЯТ ВПЕРИ ПОГЛЕД! Бойко Борисов с много тежки думи за убийството на Виктория

Приключи срещата на премиера Бойко Борисов с всички посланиците, които бяха поканени в 12 часа на обяд в Министерски съвет, за да получат информация за разследването на убийство на журналистката от Русе Виктория Маринова.

Тя се проведе в Гранитна зала в Министерския съвет в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Младен Маринов, вицепремиера Красимир Каракачанов и други членове на кабинета.


Борисов, Цацаров и Маринов са запознали дипломатите с разследването.

По време на срещата никой от присъстващите посланици не е задавал въпроси. Премиерът е призовал преди да има изказвания, да се потърси информация по официален път. От правителствената информационна служба обясниха, че никой официално не се е свързвал с българските власти по случая.

По темата за кандидатурата на Манфред Вебер за председател на ЕК от Европейската народна партия пък Борисов е заявил, че няма да приеме разговор с никой до заседанието на групата и на Европейския съвет, което ще се проведе на 17 октомври.

По-рано днес премиерът изрази остро недоволство от прибързаните реакции у нас и в чужбина, че Маринова е убита заради работата си и по-специално заради думите на Вебер, че тя става третият разследващ журналист в ЕС. Борисов дори заяви, че е променил мнението си за него и се закани да има много сериозен разговор с ЕНП.

Преди ден американската дипломатическа мисия у нас пък излезе с позиция, в която заяви:

"Посолството на САЩ в София изразява шок и негодувание от убийството на журналистката Виктория Маринова. Ние призоваваме за старателно разследване, което да привлече извършителя/-ите под отговорност. Готови сме да предложим съдействие на властите, ако е необходимо, за да може извършителя/-ите да бъдат изправени пред правосъдието".

Тази сутрин на извънреден брифинг МВР и прокуратурата официално обявиха, че 21-годишният Северин Красимиров, задържан късно снощи в Германия, е уличен чрез ДНК анализ като извършител на жестокото престъпление. И Цацаров, и Маринов увериха, че няма никакви данни убийството да е свързано с професията на жертвата, установено е, че младият мъж е действал спонтанно с цел да я изнасили.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби