Вярва ли Далай Лама в извънземните и какво крият в Тибет за тях

Вярва ли Далай Лама в извънземните и какво крият в Тибет за тях

Далай Лама за първи път прави интересен коментар за извънземните. Духовният водач на будистите в Тибет даде интервю пред д-р Джон Мак, психолог от Харвард, в което разказва именно за тях.

Оказва се, Далай Лама не е само запознат отлично с извънземните цивилизации, но и ги разделя на три основни групи. Той мълчи по въпроса, дали е имало тайни срещи в Тибет с тях, но разкрива любопитни подробности около съществуването им, пише razkritia.com


„Това е един вид психологическо и духовно преживяване, което може да се случи, както в това, така и в друго измерение.“, споделя своя опит Далай Лама.

„Става дума за повече от съзнание – Вселената е пълна с всякакви видове същества“, казва монахът. Всъщност, той класифицира интелигентните форми на живот във Вселената в три категории: хора като нас, които имат форма и които живеят в тела. Вторият тип са същества, които имат форма, но нямат тела, и третият вид са същества, които нямат форма“, разкрива още той

„Това, което хората наричат ​​НЛО са извънземни превозни средства. Някои от тях имат цели екипажи, а голяма част от тези екипажи хващат и освобождават хора“, казва д-р Дон Дондъри, пенсиониран професор в университета Макгийл, който преподава на отдела по психология и също взима участие в интервюто с Далай Лама. Будисткият водач обаче е на мнение, че те не са враждебно настроени към хората. Или поне той самият не се е срещал с враждебно настроени сред тях.

Различните религии имат различни представи за извънземните и чуждоземните същества. Ученията на Далай Лама без съмнение показват, че неговата религия е запозната с факта, че нашият Космос е зареден с всички видове живот.

Будизмът не изключва съществуването на множество гостоприемни светове, а в днешно време признава и откритията на модерната астрономия, че в съществуващите галактики може да има милиарди светове. А броят на гостоприемните галактики, които ние можем да видим, освен нашата, е около 100 млрд. Това означава, че има милиарди планети в една галактика, а в морето от галактики, които изглеждат безкрайни. Със сигурност не сме сами във Вселената, със сигурност има интелигентен извънземен живот, смята още духовният лидер.

„Ако погледнем от Космоса надолу към Земята, няма да видим някакви определени национални граници. Ние просто ще видим малка планета, а тя е само една „, казва още Далай Лама.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби