Фън шуй и числата

loading...

Всеки ден използваме числа, за да определяме време и разстояние, да броим пари и да правим прогноза на бъдещите събития.

Още с раждането си ние придобиваме най-важното за нас число точната дата и час на раждане , и по време на целия ни живот числата са наши спътници.

Според фън-шуй е най-съвършеното число, тъй като прилича на великата пустош, нищо не приема и не добавя, а при опит да бъде умножена поглъща всичко.

1 е идеята за число, което може да се добавя и да се отнема. Смята се, че едно е мъжът, а две е жената. Едно е носител на светлата страна, а две – на тъмната.

2 е това, което се намира ниско долу и е напълно неподвижно. Две има значението за желание за съхранение на нещата такива, каквито са.

3 е първото съвършенство, обединение на първите две. Три е символ на небето, земята и човека. Три е символ на развитието, живота и смъртта. Три е желанието за достигане на безкЧетири е раждането на пространството в стремежа му да се оформи. Квадратът е символ на физическия свят. Четири е символ на обучението.

5 е символ на развитието на пространството. Това е символ на петте действия: поява, развитие, стабилизация, угасване и смърт. Пет е числото на мира.

6 е развитие във вътрешен и външен аспект. Това е символ на желанието да се развие наученото.

7 е съвършенство, развитие във всички посоки. Това е шест, но с господство на ян. След като разумът е оценил теоритично ситуацията, идва време за действие.

8 е проява на степени, символ на приближаването. Това е символ и на радостта.

9 е символ на духовното развитие. Това е символ и на съзнаването на невъзможност да изразиш резултатите от житейския си опит.

Според фън-шуй числата се делят на ян – това са нечетните числа, и ин – това са четните числа. Едно означава също така печалба, две – симетрия, три – растеж, четири – смърт, пет – завършеност, шест – благополучие, седем – промяна, осем – късмет, девет – дълголетие, десет – съвършенство, сто – дълъг живот, десет хиляди – изобилие.

Тълкуването на всяко число с повече цифри става със събиране на значенията на отделните числа. Двадесет и осем например е симетрия и късмет, това означава, че късметът ще ви спохожда редовно. Има и неблагоприятни съчетания, като едно от тях е 44.

Източник: www.sanovnik.bg

Снимки : shutterstock

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби