Експертите са категорични: Нещо шоково и неочаквано ще се случи с цените на имотите в България! Ще има рязък

Народната поговорка "Моят дом е моята крепост" олицетворява отношението на българина към имота. Имотът е предпочитана инвестиция от много хора както във времена на криза, така и на икономически ръст. 

Според представители от бранша скоро е възможно да се наблюдава спад в цените, който на места ще достигне дори до 20%.


"В средата на следващата година можем да очакваме спад на цените на имотите в отделни квартали.

Това се отнася до покрайнините на София, а именно западните райони, някои от източните, както и южните като "Витоша", обясни пред Нова телевизия брокерът Маноел Попов. Според него тази тенденция няма как да подмине и другите градове в страната, но там спадът ще е по-малък.

Другите представители също потвърдиха, че в момента има застой, но според тях е рано да се прецени дали цените ще се понижат.

"Имаме лек спад на сделките. Ако той продължи и в следващото тримесечие, е възможно да има корекции в цените на пазара", коментира брокерът Гергана Тенекеджиева.  Тя е на мнение, че дори и да има спад, няма да е значителен.

Това е така, защото не се очаква да има ръст на лихвите по кредитите, което би било предпоставка за промяна в цените. Въпреки текущите високи цени, голяма част от клиентите приемат тази инвестиция като сигурен и доходоносен избор.  

"Дори и да имам средства, не бих рискувала в среден бизнес. Бих рискувала да инвестирам в жилища. Не бих държала пари в банката заради ниския лихвен процент", каза Гергина Александрова-Синг.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби