Отворете си очите! Вижте с какво са бъкани най-оборотните храни в България и ще ви настръхне косата!

Всеки трети колбас и наденица са опасни за здравето. Това стана ясно от независимо изследване на 300 разрешени хранителни добавки, според което близо 90 от тях са опасни за здравето ни.

Изследването е направено от френската потребителска асоциация L`UFC-Que Choisir, съобщават от асоциацията „Активни потребители“, пише „Телеграф“. 



Сред рисковите добавки са нитратите и нитритите, които може да бъдат разпознати под номерата Е 249, E250, E251 и Е252.

Те най-често се използват за консервиране на месни продукти като подобрители и фиксатори на цвета на колбаси, наденици, пушено месо. Срещат се също и в производството на някои сирена. Приемът на голямо количество такива хранителни добавки би могъл да предизвика рак на червата, се казва в бюлетина на „Активни потребители“. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби