Мариновам така всякакви зеленчуци! Туршийката става пикантна и леко хрупкава, но трикът е

Всяка домакиня си знае най-добре какво да сложи в бурканите с туршия, но безспорно най-важният елемент на всяка туршия е маринатата! Днес ще ви дадем една универсална рецепта за марината за всякакви зеленчуци – стават пикантни и леко хрупкави!

Продукти:


1 л вода

1/2 чаша захар
1 с.л. сол
70 мл оцет

Зеленчуци по избор

Приготвяне:

Измитите зеленчуци се подреждат по бурканите, заливат се вряща вода, покриват се с капак и се оставят да се охладят. След това водата от бурканите се излива в тенджера, кипва се отново и се налива в бурканите, след което се затварят със стерилизирани капаци, пише "За жената".

След като водата се охлади, тя се прецежда и в нея се разтварят солта и захарта.

Маринатата се оставя да заври, добавя се 9%-ният оцет. Горещата марината отново се излива върху зеленчуците и бурканите се затварят плътно със стерилизираните капаци.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби