Аларма: Зловеща схема в България! Канят млади жени за филмови продукции, случва им се немислимото!

Oпасна схема за трафик на жени в Бургас - сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и ги превръщат в проститутки в чужбина.

Справка на властите показва, че случаите на подмамени от обяви млади жени са зачестили. Момичетата, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за добро заплащане и кариера, съобщи Нова телевизия.


Атрактивни обяви в интернет пространството, търсещи статисти за чуждестранни филмови продукции, са новата примамка сред младежите в Бургас.

Така трафикантите на хора имат по-лесен достъп до младите жени.

"Изпращат им самолетен билет за Англия и така те са въвлечени в схема за сексуална експлоатация. В момента, в който слязат от самолета, те губят контрол над живота си. При съпротива им се оказва насилие, за да бъдат пречупени по-лесно", каза секретарят на местната Комисия за борба с трафика на хора Росица Янева.

Близки на едно от изчезналите момичета подали сигнал. Само с намесата на полицията, младата жена е измъкната от схемата. Разследването продължава, а тя се възстановява след преживяното. От комисията обясняват, че жертва на подобни измами най-често стават момичета от семейства, в които е нарушена комуникацията.

Само през 2017 г. по данни на Районната прокуратура жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация в Бургас са 25. Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в местната комисия или в националната. Телефонната линия срещу трафика на хора е: 0800 20 100

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби