Изискана наслада! Торта Наполеон по тази рецепта ще стане любимата във вашия дом!

Тази торта е много вкусна и всеки я харесва! Много е лесна за приготвяне, дори и начинаещ готвач би се справил!

Торта “Наполеон” с много вкусен крем

Съставки:


За блатовете:

80 грама краве масло на стайна температура;
100 грама захар;
2 яйца на стайна температура;
300-350 мл прясно мляко;
½ ч.л. бакпулвер;
около 800-900 грама брашно.

За крема:

400 грама сварено кондензирано мляко;
600 мл сметана (30% масленост);
500 мл прясно мляко;
4 супени лъжици нишесте;
2 яйца;
0,5 супена лъжица пудра захар

Начин на приготвяне:

Поставете маслото и захарта в купа и разбийте с миксер. Добавете яйцата, продължете да разбивате с миксера. Добавете прясното мляко. Измерете около 150 грама брашно, добавете сода и разбъркайте. Пресейте в сместа от мляко и яйца. Разбъркайте. Постепенно добавете останалата част от брашното (за да няма бучки). Когато тестото стане достатъчно гъсто и плътно, го сложете на плота и започнете да месите с ръце. Тестото трябва да е еластично и да не се лепи по ръцете.

Оставете тестото за около 30 минути. През това време направете крема: Смесете яйцата и нишестето добре с миксер, така че да няма бучки. Загрейте млякото и сипете малка част от него в яйчената смес. Разбъркайте и излейте всичко в загрятото мляко. Гответе на средна температура в съд с не залепващо покритие. Разбърквайте непрекъснато. Ако нямате съдове с не залепващо покритие, тогава сгответе крема на водна баня. Ако в крема се получат бучки, го разбийте с миксер.

Сега оставете крема да се охлади до стайна температура и продължете работа с тестото. Разделете тестото на 4 части. След това всяка част на още 5 части. Трябва да получите общо 20 парчета. Вземете едно парче, овъргалайте го добре в брашното, разточете го на тънко (тестото е еластично и не се свива). Направете няколко забождания с вилица. Навийте на точилката. Преместете тестото върху тавичка за печене (не е необходимо да покривате с хартия за печене, тъй като блата няма да залепне).

Печете на 180-200 градуса общо 4 минути. Аз извадих блата, когато стана златисто-кафяв. Краищата трябва да бъдат задължително отрязани (за тази цел използвам капак с диаметър 21 см). Остатъците от блата са ни нужни за поръсване. Така изпечете всички блатове на тортата. Между печенето на блатовете можете да продължите да приготвяте крема. Ако нямате готово сварено кондензирано мляко, го пригответе предварително. Трябва да е студено. В охладения крем добавете буркан с варено кондензирано мляко и разбъркайте пише "За жената".

Към крема добавете и пудра захар. Добавете малко количество сметана в крема. Разбъркайте. След това добавете останалата сметана към крема и разбъркайте добре. Кремът, разбира се, става много вкусен. С него също може да приготвите шикозна медена торта. Вкусът е като на разтопен сладолед.

Сглобете вашата торта. Охладените блатове намажете с крем. Приблизително 3 супени лъжици на блат. Разпределете крема по цялата повърхност. И така намажете всички блатове. Кремът ще ви стигне. Остатъка от него излейте най-отгоре върху тортата. Добре намажете с крем и страните на тортата. Поръсете с трохите от остатъците блат и охладете през нощта. По-добре изчакайте до следващия ден, така че блатът да е напълно напоен!

Приятен апетит с торта “Наполеон”!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби