Фандъкова съобщи преди минути: Ето кой ще поеме функциите на подалия оставка Крусев

loading...

Заместник-кметът Дончо Барбалов поема временно поста на подалия оставка зам.-градоначалник по транспорта Евгени Крусев. Това решение пред Столичния общински съвет обяви кметът Йорданка Фандъкова.

Нов кмет в този ресор ще има на по-късен етап. Дотогава Барбалов ще има отговорност за продължаването на работата върху всички обекти в сектора "Транспорт и транспортна инфраструктура, уточни кметът.


До това решение се стигна след като преди два дни Евгени Крусев обяви, че се оттегля от поста по своя воля заради прокурорската проверка на ремонта на ул. Граф Игнатиев.

Кметът заяви, че чрез работата си в града Барбалов показва личната си отговорност към транспорта и инфраструктурата му, посочвайки и предстоящи проекти в този сектор.

"Не всичко минава гладко, има и проблеми, но омаловажаването на работата ни не прави чест на никого", заяви Фандъкова. "Заради иронията на политици в последните дни ще кажа, аз вярвам в младите хора.", добави градоначалникът на София.

"Работата е много, но ние имаме добри екипи в общината и очаквам те да продължат да работят активно и да постигаме успехи по всички направления. Рано е да се говори за реформи, това което имам като поставена номер едно задача е да възстановим движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев", каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността зам.-кмет на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Дончо Барбалов.

"Трябва да подготвим и бюджета за 2019 г., в който транспортът също има големи инвестиции. Всичко това трябва да го подготвим, за да може през 2019 г да изпълним и да продължим да изпълняваме програмата за ремонт на улици, строителство на нови такива и обновяване на градския транспорт, който е доста напреднал", каза още той.

"Тя има правото да прецени, тя е направила преценката кой каква позиция да изпълнява. Относно новите разделите на трамвайната линия на ул. "Граф Игнатиев" той коментира: "Още днес ще отида на място със строителната фирма и надзора да обсъдим, докъде са стигнали дейностите и какво може да се направи от тук нататък, да разбера все пак обосновката за тези съоръжения там."

Изборът на Дончо Барбалов за транспортния ресор не беше неочакван. Той е зам.-кмет по финанси от 2011 г., а от 2015 година е и временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по здравеопазване. "Транспорт и транспортна инфраструктура" ще бъде третият му ресор, за който ще отговаря. Но това не му е за първи път. През 2016 г. също временно пое този пост след като предишният зам.-кмет Любомир Христов подаде оставка.

Фандъкова отчете и мерките за въздуха

Пред СОС кметът отчете и резултатите от мерките за опазване чистотата на въздуха в София. Тя предложи на общинските съветници да одобрят промяна в нормативната база и буферни паркинги, заедно със зелен билет да могат да се въвеждат при прогноза за трайно безветрие в града, а не както в момента след определен брой дни с високи нива на фини прахови частици.

От следващата седмица ще започне да функционира специализираният сайт и приложението на СО за информация за чистотата на въздуха в столицата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби