На секундата ще разберете, дали имате проблеми със здравето! Просто погледнете дланите си, отговорът е там!

Цветът на ръцете, рисунъкът на линиите по дланта, формата на ноктите говорят много за здравето на човек. По дланите може да се разчете моментното състояние на организма или да се видят симптомите за идващо заболяване.

Здравият човек има розови длани


Един от ориентирите за това в какво здраве сме е цветът на дланите.

Ако имаме розова кожа, то със сигурност сме далеч от остри вирусни заболявания или тежки хронични проблеми. При жълтеникави длани е възможно да се чувстваме по-отпаднали, да се изморяваме бързо, да чувстваме слабост. Ако това е съчетано с по-тъмна урина, може да се говори за проблем с жлъчния мехур или хепатит А, В, С. Но ако дланите ни са оранжеви, както и петите и бузите, защото хапваме повече моркови, то всичко е в реда на нещата. 

Просто организмът ни се е пренаситил с бета-каротин. При пурпурно-червени ръце може да се опасяваме за диабет, дисфункция на черния дроб или натравяне. Ако червенината се е появила в долната част на дланите, по-близо до външния край, възможно е да сме бременни. 

При длани в такъв цвят не е лошо да се консултираме с личния лекар и да си пуснем изследвания за нивото на кръвната захар. Добре е да вземем мерки и да изключим сладкото от храненето си. Тъкмо ще ни се отрази благотворно на фигурата, пише Пик.

Синкавата кожа подсказва за сърдечен проблем

Окажат ли се дланите ни синкави, сиви или синьо-сиви, може би наближава проблем със сърдечно-съдовата ни система. Възможно е и да имаме непоносимост към лекарства, които вземаме отскоро, проблеми с нервите или преохлаждане. 

Първата стъпка към подобряване на състоянието е чаша билков топъл чай. Ако все още не се чувстваме добре е време за консултация с личния лекар, който да ни насочи към невролог, невропатолог или ще ни препоръча да си направим изследвания на сърцето и на кръвоносните съдове. 

Важно е да подобрим двигателния си режим. При мраморен рисунък обикновено става въпрос за стрес, проблем с работата на сърцето, съдовете или кръвното налягане. Ето защо е необходимо да си направим необходимите изследвания. Тук е важно да сме спокойни, да наблегнем на приятните емоции и разходките сред природата.

Всяка болка по дланите е вид диагноза

Според китайската медицина ако ни боли в зоната между втората и третата фаланга на показалеца и безименния пръст то сигурно се задава проблем с колянните стави.

Палецът на дясната ръка отговаря за десния бял дроб, а на лявата - за левия дроб. При болки в тези зони е добре да спрем цигарите и да се консултираме със специалист.

Точката в основата на палеца на границата между дланта и китката е областта, съответстваща на сърцето. Ако при натиск на това място, усещаме болка, е време за среща с кардиолог. Възвишението между безименния и средния пръст съответства на пикочно-половата система. Ако при натиск на това място усещаме болка е нужно посещение при гинеколог или уролог. Зоната в центъра на дланта отговаря за психическото здраве на човек. Болката при натиск в тази зона говори за постоянен стрес и и риск от нервен срив.

Знаете ли, че...

Участъкът близо до китката, под малкия пръст отговаря за жлъчния мехур. Ако при натиск ни заболи, е нужда да се консултираме с лекар и да си направим ултразвуково изследване.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби