Ммм, вкусно: тиквени бонбони от лимец и мед

Необходими продукти:

400 г печена тиква

120 г обикновени бисквити
120 г лимец
100 г орехи (+ за овалване)

80 г стафиди

80 г захар

50 мл тъмен ром
3 с. л. мед
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

1. Лимецът се накисва във вода за 2 часа. След това се сварява и се отцежда. 

2.Стафидите се накисват в рома, докато набъбнат. 

3.Тиквата се пюрира с канелата и джинджифила, подслажда се със захарта и меда и се разбърква. 

4.Бисквитите се смилат, а орехите се накълцват. 

5. Отцеденият лимец се смесва с тиквеното пюре, стафидите и орехите. Малко по малко се прибавят смлените бисквити и се разбърква. Трябва да се получи гъста, но не лепкава смес. 

6. От нея се оформят топки, които се овалват в накълцани орехи.

Съвет: 
Грамажът на бисквитите варира, в зависимост от това колко водна е тиквата. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби