В 10-КАТА! Явор Дачков за безумието, което цари: В България ако умреш от пиянство медиите те канонизират!

Явор Дачков не може да се примири с безумията в държавата ни!

Журналистът Явор Дачков изригна в мрежата с остър коментар за някои от типичните родни безумия и абсурди. И като се замислим, е напълно прав за много неща.

Предаваме думите му дословно:

„В България, ако тичаш гол до Витоша си хипстър и готин, но ако играеш гол хоро или в носия на 7 януари си потрес. И обратното. Зависи от предубежденията и гледната точка.

Ако си алкохолик си отвратителна утайка докато не умреш от пиянство. Тогава ставаш звезда пост мортем и се започва процедура по медийна канонизация.

Ако заключваш хижата отвътре посред нощ, защото соросоид в беда чука отвън си здравомислещ българин и прав. Ако кажеш, че не е справедливо да изгорят живи хора в профсъюзния дом в Одеса си путинист и хибриден агент.

Ако поискаш подкуп и те хванат на калъп със 70 000 евро си готин, но ако си от клиентелата на Пеевски не си готин. И обратното.

Ако си убеден антикомунист е задължително преди 89-та година да си бил комунистически активист. Ако си луд те смятат за свестен, а ако си свестен никой няма да те забележи и т.н.

Никакъв порив към истината, а от там и никаква свобода. Всичко е схема в масовия български ум. При това перверзна схема, която няма нищо общо с дисциплината на ума и градежа на духа.

Други народи ползват обикновената блус схема, за да импровизират, например. Ние я ползваме, за да разкатаем фамилията на тониката, доминантата и субдоминантата.

Със схемаджийството си унищожаваме самата схема. Без никакъв смисъл, камо ли музика. Гламава деструкция. Всичко на опаки и на чорчик“, заяви Явор Дачков.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби