Колегите на пребития командос: Той е наш брат! Ако държавата не вземе нещата в свои ръце, ще го направим ние!

loading...

Командоси излизат на протест във Войводиново в подкрепа на пребития военен. Протестиращите се обявяват срещу насилието. Пред Нова телевизия колеги на пострадалия заявиха, че подобни демонстрации трябва да има и на други места в страната, за да се покаже на ромите, че трябва да спазват законите.

  „Идват хора от военноморските сили, от пехотата, от специалните сили на МВР и много цивилни, които се свързаха с нас“, каза Тодор Станков.

„Мотото е „Не на циганизацията на държавата“, добави той.  

Илия Пехливанов, приятел на Валентин, разказа, че последната мисия, от която се е завърнал командосът, е била в Косово.

„Преди това има две мисии в Ирак с много голям професионализъм. Също е бил много пъти награждаван.

Лично аз като негов приятел, той е наш брат. Всички ние от парашутната бригада сме едно голямо семейство. Лично аз знам колко добре той е подготвен и че е ако е тръгнал за някаква саморазправа, в момента в медиите щеше да е, че настоящ командос подронва авторитета на армията като смачква двама цигани.

Той е бил изненадан и той не е тръгнал да се саморазправя“, каза той.   По думите му, извършеното от братята цигани е опит за  убийство.    

„Нападението над когото и да било е нападение срещу държавата. Само военният министър каза истината за ромите – че са станали изключително нагли. И, ако държавата не вземе нещата в свои ръце, ще го направим ние”, заяви Станков.  

Валентин Димчев все е още е в болница, а двамата му нападатели бяха задържани и  обвинени в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.  

Инцидентът стана повод и за проверка и събаряне на незаконните постройки в ромската махала в селото.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби