Разберете дали страдате от диабет за по-малко от минута с този моментален тест!

loading...

Предиабетно състояние означава кръвната захар да е по-висока, отколкото би трябвало да бъде, но все още не достатъчно високи, за да се класифицира, като диабет тип 2 без намеса, предиабет, вероятно ще стане диабет тип 2 в продължение на 10 години или по-малко. Ако имате преддиабет, трябва да знаете, че той може да доведе до потенциални неблагоприятни условия за сърцето и кръвоносната система, пише zajenata.bg.

Симптоми на диабет

Тежка жажда

Често уриниране

Хронична умора

Бърза загуба на тегло

Повишен апетит

Проблеми със зрението

Рани, които се лекуват много бавно или изобщо не заздравяват.

Въпреки това, има и друг начин да се диагностицира преддиабет . Следващите стъпки са кратко ръководство, за да ви помогне да диагностицирате това състояние в по-малко от една минута, с помощта на пръстите си и отговори на няколко прости въпроса.

Дръжте един пръст в случай, че сте мъж, не дръжте нито един пръст, ако сте жена.

Дръжте  един пръст в случай, че сте над четиридесет, два пръста, ако са повече от петдесет, три пръста, ако сте над шестдесет и нито един в случай, че сте под 40-годишна възраст.

Дръжте един пръст, ако смятате, че не сте достатъчно физически активни и нито един ако смятате, че достатъчно се упражнявате.

Дръжте един пръст в случай, че някой в ​​семейството ви има диабет, а нито един в ​​случай, че никой няма тези проблеми сега или в миналото.

Дръжте един пръст, ако имате проблеми с хипертония и не, ако кръвното ви налягане е стабилно.

Задръжте три пръста в случай, че сте с наднормено тегло, два пръста в случай, че сте по-дебели, отколкото трябва да бъдете, един пръст, ако сте малко по-дебели и нито един, в случай че имате нормално телесно тегло.

Ако държите всичките пет пръста, това е знак, че имате преддиабет. Този тип диагностициране на факторите, които повечето изследователи смятат, че са свързани с повишен риск от диабет. Въпреки, че това не означава непременно, повечето експерти смятат, че това е добър начин да се оцени рискът.

След като приключите с този тест, определете колко пръста държите. Ако пет или повече пръсти, тогава вие вероятно сте в преддиабет. Ако има възможност, да имате преддиабет, трябва да направите изследване на кръвта, за да се определи колко риск имате от развитие на диабет.

Ако се окаже, да има значителен риск, се опитайте да направите някои промени в начина на живот, които ще помогнат за намаляване на нивата на кръвната захар и намаляване на риска от развитие на диабет. Въпреки, че не е съвсем точно, много експерти предполагат, че това е отличен начин за измерване на риска от диабет.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби