Касапница с озверял тигър в зоопарка!

loading...

Суматранска тигрица в Лондонската зоологическа градина беше убита от потенциалния си партньор на първата им среща, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Тигрицата Мелати беше представена на новопристигналия мъжкар Асим в петък.

Срещата им обаче бързо стана нервна и потенциалният ухажьор стана агресивен.

Въпреки усилията на служителите да ги разделят, Мелати беше мъртва, когато стигнаха до нея.

Асим беше докаран в Лондон от датски сафари парк в рамките на европейска развъдна програма. Всички в Лондонската зоологическа градина "са съкрушени от загубата на Мелати и обрата на събитията".

"При големите котки запознанствата, колкото и внимателно да са подготвени, винаги са много рискови", обясниха от зоологическата градина. Преди да бъдат събрани, тигрите са държани в съседни ограждения, за да свикнат един с друг.

Специалистите са забелязали положителни знаци и са решили, че моментът е подходящ за запознанството им. Мелати беше на 10 години. Тя е родила седем тигърчета от предишния си партньор Дже Дже, преди той да бъде преместен във Франция миналия месец, уточни Би Би Си.

Сега специалистите са загрижени за 7-годишния Асим. Когато пристигна, го описваха като "красив и самоуверен мъжкар, много любвеобилен към дамите". Суматранските тигри са критично застрашени заради бракониерство и загуба на хабитат. На свобода те са само около 300 на брой. В плен живеят около 20 години.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби