Извънредно положение! Озверели бели мечки щурмуваха град! Видео от мястото!

loading...

Извънредно положение беше обявено в руския град Белушая Губа – най-голямото селище на архипелага Нова земя. Причината – инвазията на агресивни бели мечки, които атакуват домове и дори сгради на държавни учреждения.

Местните власти са поискали помощ от федералното правителство в Москва заради „масовата инвазия на полярни мечки в населените райони”.

До момента обаче централната власт не разрешава да се стреля по хищниците, които са застрашен вид. С проблема се занимава специална комисия.

От декември насам в Белушая Губа, чието население е около 3000 души, са видени поне 52 бели мечки. Някои от животните са се държали агресивно, нападайки хора и влизайки в сгради, в търсене на храна.

Според ръководителя на местната администрация броят на белите мечки в населеното място е безпрецедентен. Жителите се оплакват, че стандартните мерки за прогонване на белите мечки като моторизирани патрули и кучета, не са ефективни, пише вести.бг.

Градът обслужва разположената на архипелага Нова земя база на военновъздушните сили на Руската федерация.

Белите мечки са силно засегнати от глобалното затопляне, което топи арктическите ледове и принуждава хищниците да мигрират към сушата в търсене на храна.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби