Природата ни го връща! Корабокрушение с ферибот, сблъска се с огромно морско чудовище! Ад на борда! Снимки!

loading...

Странният инцидент, случил се в в Япония, е още едно напомняне, че океаните все още са пълни с всякакви и все още неуловими загадъчни живи същества.

На 9 март 2019 г., ферибот, превозващ пътници през Японско море, близо до остров Садо, се сблъска с много голямо морско създание.

80 души пострадали от този сблъсък, от които 13 били сериозно ранени. Самият ферибот е получил пукнатина с дължина 15 см и други повреди.

Заради сблъсъка имало толкова силен тласък, че пътниците отлетяли от местата си и много от тях получили сериозни наранявания и счупвания. Медиите говориха за предполагаем сблъсък с кит, но всъщност няма доказателства, че това е било кит, пише "Hidden truth". Според доклада на бреговата охрана, това може да е кит, но може и да е нещо друго. В доклада не се уточнява.

Факт е, че ако е бил кит, след сблъсъка едва ли би могъл да отплува надалеч и скоро щеше да бъде открит. Но в района никой не е видял никакви китове.

Сблъсъкът е станал около 12 часа следобед и по някаква причина никой от пътниците и членовете на екипажа на ферибота не видели в какво точно се е сблъскал корабът.

Фериботът тръгва от пристанището на Ниигата със скорост 80 км /ч. След сблъсъка, властите се опитали да открият предполагаемия кит, но не намерили нищо. Също така, във водата не са открити следи от кръв или парчета месо от предполагаемите щети, които биха могли да направят на кита от сблъсъка.

Според някои слухове, фериботът може да се сблъскал с подводница или дори с гигантска сепия, която най-вероятно веднага се е спуснала на дълбочина и след това не е била намерена.

През 2015 г., много голям калмар, с дължина почти 4 метра, е сниман в плитки води край бреговете на префектура Тояма, което е много близо до самото пристанище на Ниигата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби