Завесата падна! Корените на българите изплуваха! Отвориха древна пещера на Зевс и разкриха бъдещето на България

loading...

Уникална находка беше намерена в пещерата Дикетон в Крит, която се смята за мястото, където централния бог на гръцката /и в последствие римска/ митология е бил роден. Метална пластинка от времето, когато се смята, че Зевс е обитавал пещерата, съдържа изумителен „пророчески химн който чертае бъдещето на земите на България! 

Унгарският научен канал ThinkTV излъчи предаване, което разкрива невероятната история на удивителната пещера и значението на древното послание.

Bradva.BG представя първа за България историята на „плочката от Дикетон":

Първо, да си припомним легендата за тогавашният „шеф“ Кронос – бащата на Зевс и защо се е стигнало до „войната с титаните“:

Кронос не бил сигурен, че ще успее завинаги да задържи властта в ръцете си. Страхувал се, че децата му ще въстанат против него и ще го сполети същата участ, на която той бил обрекъл баща си Уран. Боял се той от своите деца, затова заповядал да му носят всяко негово новородено дете и безмилостно го поглъщал. Съпругата му Рея изпаднала в ужас, виждайки каква съдба спохожда рожбите u. Кронос вече бил изял пет от тях: Хестия, Деметра, Хера, Хадес и Посейдон.

Когато отново забременяла, Рея не искала да загуби и последното си дете. Родителите u – Уран (Небе) и Гея (Земя), я посъветвали да се усамоти на остров Крит. В една дълбока пещера там тя родила най-малкия си син – Зевс. В пещерата Рея скрила рожбата си от жестокия u баща. На него вместо бебето му дала да погълне продълговат камък, загънат в пелени. Кронос и не подозирал, че жена му го била измамила.

Зевс растял на остров Крит. За него се грижели нимфите Адрастея и Идея, които го кърмели с мляко от божествената коза Амалтея. За малкия Зевс пчелите носели мляко и мед от склоновете на високата планина Дикта. А за да не го постигне участта на братята и сестрите му, на входа на пещерата стояли курети /изобразени от древен скулптор вляво/ – млади жреци воини, които удряли по щитовете си, щом малкият Зевс заплачел, за да не може Кронос да чуе плача му.

За повечето хора, това е просто мит, но древните гърци са виждали в тези думи точни факти и историческа истина. Според тях, тези събития са се случили в конкретно време – около преди 6 хиляди години! Изумителен факт е, че в пещерата са открити множество уникални майсторски-изработени артефакти, които датират от точно този период – 4000 г. преди христа.

Артефакти, които доказват присъствие на хора/или същества/ с високо развито ниво на цивилизация!

">

Друг изумителен факт е, че в пещерния комплекс е открит олтар, на който са намерени физически останки от храна с „мляко и мед“, и са датирани от същия далечен период, което ясно доказва достоверността на легендата!

Експерти уфолози смятат, че Кронос, Зевс и другите герои са извънземни същества, които са влезли във война за надмощие един с друг. Култовият Вон Даникен смята, че извънземните физически са присъствали в тази пещера през този далечен за човешката цивилизация период и легендите са останали като свидетелство на тяхното присъствие и конфликт на земята.

Освен легендите, гърнетата и изумителните фигурки, е бил забравен под тинята в локва вода в пещерата и удивителен артефакт: 

Метална плочка с издялкан надпис на разновидност на древния език известен в научната общност като „Древногръцки – Линеар  Б“.

Въпреки, че тази писменост е изключително рядка, тя е откривана и в други археологически „съкровищници“ на древна Гърция. За щастие плочката е от метал и след внимателно изчистване от ръждата и наносите, както и с помощта на ренген и скенер, сериозна част от надписите са възстановени.

След  четири години внимателно изследване и съпоставяне с други подобни текстове, плочката е частично преведена!

Професор Катрин Купър, специалист по древни текстове от Университета в Манчестър и ръководител на проекта по разчитане на древния надпис, разкрива невероятното значение на разгадания шифър:

Има безспорни научни доказателства, че на територията на днешните Сърбия, България, Румъния, като и части от Украйна и Унгария, са били обитавани от високоразвита цивилизация, която „изобретява“ първата писменост! Според археологическите открития, нейната поява може да бъде отнесена към 7 хилядолетие пр.н.е.

Надписът върху намерената плочка е на тотално друга писменост и езикова група  от тази на староевропейците -хората от Дунавската цивилизация. 

Особено интересното обаче при плочката от Дикетон е, че тя представлява пророчество, което цитира директно земите на Дунавската цивилизация и тяхното далечно бъдеще!

Тези хора са истински щастливци!, смее се Професор Купър! Чака ги доста светло бъдеще!

Според древния надпис на Линеар Б, земите на староевропейците /описани с точност от текста в няколко случая/ ще бъдат дом на новия Зевс, който ще се възцари на трона на света при настъпването на новата епоха на звездите! / "новата епоха на звездите!" като астрономична епоха, което се смята, че ще настъпи в близкото бъдеще!!!/

 

Дали древното пророчество визира световен лидер, който ще произлезе от земите на древната цивилизация!? Или може би „новия Зевс“ е алегория за самите земи и народи, които ще възвърнат своята мощ и ще поведат света, както вече са го правили веднъж!?

Преди блаженото царуване на „Новия Зевс“, точно тези земи ще бъдат разкъсвани от трудности и мъка!али древното пророчество не визира страданията, на които са били подложени народите от нашия регион през вековете!? 

"Страданието ще е най-болезнено в ядрото /сърцевината/, но когато новата епоха на звездите настъпи, точно от „ядрото“ ще извира знание, любов и благоденствие, които ще осмислят новия свят. От там ще извира светлината за народите под Зевс!“ цитира древния текст професор Купър.

Има и други преведени фрагменти, които явно разказват историята за Кронос и Зевс, само части са преведени, но това е още едно свидетелство за истиността на легендата!

Коментара на Bradva.BG: Смята се, че ядрото на Дунавската цивилизация е в земите на България, където са открити някои от най- ярките доказателства за изумително ниво на „цивилизация“ за този период в зората на човешката история.

Когато нашите предци са развивали писмеността, структурирали са модерното цивилизовано общество и са се грижели за своето духовно богатство, за което свидетелства невероятното изящно изкуство намерено по нашите земи, всички, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДРУГИ „ХОРА“ НА ЗЕМЯТА - на Изток,Север,Запад или Юг са "живеели по пещери и дървета и са търкали клечки, за да палят огън"! 

Както историята доказва безусловно, всичко в природата е цикъл. Империи се издигат и се сгромолясват за години. Като чели всичко, което остава по някакъв начин е енергията на земята. И точно за това ние, БЪЛГАРИТЕ трябва да сме изключително благодарни, че населяваме НАЙ-ЗНАЧИМОТО И ВАЖНО КЪТЧЕ НА ПЛАНЕТАТА!

Дали това пророчество е оставено от хора, извънземни или богове остава само да гадаем. Това, в което обаче трябва да вярваме е в силата ни като народ, с може би най-великите предци на планетата! 

Народ, който трябва да превъзмогне собствените си вътрешни различия и да погледне в правилната посока, затвърдявайки се като лидер в „цивилизоването“ на новия свят, като го дарява със знание, иновации и култура, а както виждаме ежедневно, света има нужда от това! Все пак енергията на най-старата цивилизация е с нас, длъжни сме да пробваме. Правили сме го и преди, можем! 

BRADVA.BG

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби