Родният интернет се разтресе току-що: Цветан Цветанов подаде оставка!?

Фалшива новина разтресе интернет пространството. Неизвестният сайт с ляв уклон bgnovinite.eu сподели информация, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е подал оставка от Съединените щати.

Анонимният сайт твърди, че Цветанов е депозирал оставката си, а в момента течало спешно обсъждане дали да се приеме или не.

Източници от управляващата партия, цитирани от topnovini.bg, заявиха, че новината е абсолютно измислена. Цветанов не е подавал оставка, а дори по път за Щатите е получавал есемеси за подкрепа от цялата страна.

Сайтът bgnovinite.eu функционира от няколко години, но е анонимен. Специалисти по онлайн маркетинг твърдят, че поредица от подобни медии се използват за светкавично тиражиране на непроверена информация в интернет. По непотвърдени данни, над 210 подобни сайта се активират в предизборни периоди. Голяма част от тях бълват антиевропейска пропаганда, ксенофобия и национализъм. Повечето от заглавията в тях звучат скандално, снимките се използват без разрешение, а информациите са напълно измислени. На практика, голям брой подобни анонимни сайтове може да се управляват дори от един човек.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби