ПАЗЕТЕ СЕ! Коварна финансова измама залива нета!

loading...

Варненец предупреждава, че е попаднал на интернет измама с фалшив кредитор, предаде "Петел". Мъжът искал да покрие заемите си към няколко фирми за бързи кредити в България, а никоя банка не искала да му отпусне средства на ниска лихва, за да рефинансира. 

"В България няма как да ми отпуснат заем. И ето, ще ми отпуснат от Франция", разказва мъжът с инициали А.В.

Той показа копие на бордеро, което представя "чуждестранния кредитор" - женско име, което обаче не излиза на официална търсачка в мрежата.

Открил обявата някъде като коментар по сайтове. Кредиторът, посочващ себе си като г-жа Р. A. имала представител в София, който се обадил на кандидата за кредит и събрал информация за работната му ангажираност и всички лични данни "за предоставяне" на кредит.

"Риск печели, риск губи", си казал човекът.  Имало обаче едно условие. За да получи сумата от 5000 лева на изгодна лихва, той трябвало да преведе на кредитора близо 300 евро "такса". 

Мъжът чакал няколко дни и попитал "консултанта" какво да прави. Получил отговор, че кредитът му е преведен по сметка, но не е активиран - т. е. - още не е достъпен - още чакали да преведе "таксата".  Мъжът проверил в банката, където очаквал парите, от там му казали, че няма никакъв превод на негово име. Така на косъм А.В. се разминал с финансовата измама, защото в последния момент "патили" хора го предупредили да бъде внимателен.

Така и не превел сумата от близо 300 евро.  "Не се връзвайте на неофициални обяви в интернет, посочващи чуждестранни кредитори. Работата мирише на измама, дори с български почерк.", предупреждава той.  Историята на А. с кредитни задължения започнала преди 2 години, когато дъщеря му изгубила около 6000 лева пари на работодателите му. Така, за да ги възстнови, А. започнал да тегли бързи кредити, банките не му отпускали нищо. В момента погасява задълженията си едно по едно.  

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби