Светът гледа към Египет, но малцина знаят, че в нашето село Пишурка се издигат величествени пирамиди!

loading...

Всички сте чували за пирамидите в Мексико, Египет, Судан и Китай. А за двете от българското село Пишурка? Едва ли.

 Те бяха открити съвсем наскоро от проф. Джонов, който ги е забелязал случайно, докато е търсил глинени съдове от медно-каменната епоха.

„Изумително е. Изведнъж хълмовете отсреща започна поразително много да ми приличат на пирамиди и когато ги погледнах от правилния ъгъл, останах потресен. Да, и ние имаме пирамиди!“ – заяви проф. Джонов.

Дали местните близо стотина жители, предимно баби и дядовци, не са решили да задвижат икономиката и туризма в селото, изфабрикувайки подобно нещо, тепърва ще разберем – експерти от цял свят се стичат към Пишурка, за да изследват района и да проверят дали във вътрешността на пирамидите няма и мумии.

Нещо повече, баба Цецка – коренячка в селото – заяви  пред сп. „Обекти“, че вечер двете пирамиди, подобно на босненските, комуникират помежду си,  изстрелвайки лъчи от светлина към Космоса. „Сигур си викат ортаците, дет са ги напраили!“, допълни тя, намеквайки за извънземния им произход.

Местните жители твърдят, че пирамидите са си били там, откакто се помнят, просто досега никой не им е придал необходимата публичност.

А как се казват? Едната е Пирамидата на Джоджена, тъй като по нея е пълно с това растение, което баба Цецка и нейните наборки ежедневно ползват за приготвянето на различни чорби, включително зрял боб. Другата пък е Пишуркенската пирамида, кръстена на известния поет и народен будител Кръстьо Пишурка, на който е наименувано и самото село.

Село Пирушка не е единственото необичайно място в България. Хората от село Шишенци вярват, че около тях живеят самодиви.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби