НАЙ-ГОЛЯМАТА ТАЙНА НА ЛЕОНАРДО: ЕТО КАК ДА СПИМ САМО ПО 4 ЧАСА И ДА СМЕ КУКУРЯК-ВУЛКАН ОТ ЕНЕРГИЯ! СУПЕР ЛЕСНО

loading...

Полифазният сън често се свързва с името на гениалния художник и изобретател от епохата на Ренесанса Леонардо да Винчи. За осъществяването на многобройните му идеи е било нужно време, което винаги не достигало. Като находчив човек, да Винчи решил да намери нови запаси от време в ежедневния сън.

Той разбил обикновената нощна почивка на няколко части, превръщайки я в полифазна. Така той спял по петнадесет минути на всеки четири часа. В резултат на това, общата продължителност на съня се свела до час и половина за денонощие.

Спестеното от сън  време Леонардо вече можел да използва за творчество. Такъв полифазен сън той използвал в продължение на много години от живота си, при това без да изпитва умора. Известно е, че физиологически най-продуктивното време за работа и творчество е след сън, пише novotopoznanie.com. По това време работоспособността на организма е особено висока. Редуването на времето за бодърстване на всеки четири часа с непродължителен сън води до рязко увеличаване на времето на повишена работоспособност.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби