ИСТОРИЧЕСКО! Бурята отвя океана, но това, което видяха на дъното накара света да спре! Видео сензация!

loading...

Праисторическа гора е открита на дъното на океан. Учените предполагат, че останките от корени и дървета са на повече от 4500 години. Бурята Хана отми корените на вече вкаменените дървета, които лежат между Инислас и Борт в окръг Середигион, Уелс. 

Според експертите, гората е свързана с мит от 17-и век за подводно кралство, наричано "Потъналите 100" ('Cantre'r Gwaelod'). Вярва се, че някога на нейно място е съществувала плодородна земя, защитена от язовирни стени. Останалите корени и камъни са били изложени на силен вятър и отливи и са се оголили в обезводнената зона.

Според митовете, гората се е разпростирала на повече от 32 км площ. Тя се е разполагала западно от крайбрежието, известно като Кардигански залив. 

Уелс не за първи път попада във фокуса на новините със старинно откритие. В същата област - Серидигион се намира един от най-старинните мостове, наречен Дяволския мост. Всъщност той представлява три моста. Първият датира от периода 1075 -1200 г. Вторият от около 1753 г. А третият от 1902 г. Легендата разказва, урвата била прекалено стръмна, за да бъде построен моста. Затова предложил да помогне в замяна на душа, на първия, който мине по моста. За разочарование на дявола, това било нищо неподозиращо куче. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби