Гостите ще ръкопляскат на гурме фантазията свинско в тиква, никой не подозира колко лесно става!

Това свинско в тиква става едно от най-крехките меса, които сте яли

Предлагаме ви чудната рецепта за свинско в тиква – с нея ще впечатлите абсолютно всеки. И не само, защото е оригинална и различна, а защото месото е едно от най-крехките и вкусни, които сте яли.

Чудно вкусно става това свинско в тиква и много оригинално

Трябват ни един килограм свински бут, една средна и кръгла тиква, пет моркова, 250 грама гъби, две глави лук, два домата, пет скилидки чесън, една чаша с бяло вино, четвърт чаша с олио, пет лъжици брашно, един дафинов лист, една лъжица риган, няколко зърна черен пипер, сол на вкус, пише топактуално.ком.

Първо трябва да си затоплим олиото на среден огън, а после слагаме в него нарязания лук и го задушаваме за около две минутки. Добавяме след това чесъна, нарязаните месо, моркови и гъби, както и настърганите домати.

Разбъркваме много хубаво всичко това и сипваме към него бялото вино, след което оставяме да заври на котлона. После си го овкусяваме с черния пипер, солта, ригана и дафиновия лист.

Взимаме след това тиквата и отрязваме капака й, а после издълбаваме около два сантиметра от кората й. Получената вкусна плънка я слагаме в тиквата и я затваряме с капачето, което ще й прилегне точно по мярка.

После разбъркваме брашното с малко вода, омесваме и с полученото тесто намазваме краищата на тиквата. Слагаме я в тава с вода и я пъхаме във фурната, за да се запече за около един час на 180 градуса.

Когато тиквата с плънката е готова, я оставяме да изстине за около 15 минути, а после махаме капачето и си я гарнираме с картофено пюре или с каквото друго си пожелаем и обичаме.

Това ястие става не само вкусно, но и много оригинално – гарантирано ще вземете с него акъла на гостите си и домочадието. Не го пропускайте!

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби