Тирамисуто ми беше любимата торта, но след като вкусих този десерт забравих за него! Става лесно всеки ден, ще се влюбите!

Можете да приготвяте тази торта всеки ден! Всички съставки в нея са достъпни, а приготвянето й не изисква много време. Рецептата е вдъхновена от италианската кухня и със сигурност ще допадне на всеки вкус, дори и най- капризния!

Не се колебайте, а я направете още днес! Зарадвайте семейството и близките си с неповторим десерт!

Необходими съставки:

За крема:

Захар – 1 чаша

Яйце – 1 брой

Пшенично брашно – 1 супена лъжица

Прясно мляко (топло) – 1 чаша

Картофено нишесте – 1/2 супена лъжица

Краве масло – 200 грама

Основа за тортата:

Бисквити – 420 грама (55 броя)

За декорация:

Какао

Как да си я приготвите:

За крема: разбийте захарта с яйцето.

Добавете брашното, топлото мляко и нишестето. Сложете на котлона, като разбърквате непрекъснато на слаб огън, докато се получи гъст крем. Оставете да изстине и добавете маслото, а след това разбийте с миксер. Сложете в хладилник, пише "За жената".

Подредете бисквитите във формата, най-добре е да бъде правоъгълна, в 5 слоя по 11 броя. Намажете всеки слой с крем. Най-отгоре поръсете готовата торта с какао през цедка. Опитайте я след 3 часа, но не и преди това.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби