Какви тайни крие секретният архив на Ватикана?!

loading...

 

Около католическата църква през цялото й съществуване са се разпространявали всякакви слухове и тайни.

Ватикана е като център за много теории на конспирацията, а според слуховете в архивите са крият всякакви интересни предмети и документи, някои от които сигурно биха преобърнали не малко теории за съществуването на човечеството и религиите по света. 

Само си представете - 85 километра стелажи с документи и само до половината до тях достъпът е позволен, а някои могат да бъдат видени единствено от папата и най-приближените му хора. 

Историята на този архив започва през Средните векове, когато всеки Папа се старал да завладее колкото се може повече редки и важни документи. През тези години, до изобетяването на печатните машини, ръкописите били само в един екземпляр и много ценни. 

В началото подобни документи били класифицирани в библиотеката, но през 1610 година папа Павел V ги отделил в отделен архив, като по този начин признал за съществуването на секретни документи. 

Дълги години църквата събирала различни свитъци, достъп до които имали само малцина избрани. 
Смята се, че има такива документи, които са били виждани само по веднъж и много малко хора знаят какво действителност се крие зад вратите на архива - около 40 км са заети с окултна литература и различни секретни документи. Интерес към хранилищата проявява и писателят Дан Браун, който в книгите приписва на архива няколко загадки. 

В секретния архив действително се крият много интересни документи. Например там се пази писмото на Хенри VIII до Папата с искане да бъде анулиран брака му. Там е и протокол от разпита на Галилей с неговия подпис, бележка, написана от Мария - Антоанета преди да бъде изпълнена смъртната й присъда и много други. 

Според слуховете там може да се пази и събрано съчинение от еротична литература, родословието на Исус Христос, третото пророчество на Фатима, както и секретни документи за връзката между Папа Пий XII и Хитлер. 

Дали това е така, обикновените хора едва ли ще разберат. Достъп до тези архиви имат веднъж годишно само няколко човека. При това не получат достъп не до целия архив, а до определени, изискани от тях документи. 

Затова и никой не знае какви са тайните на Ватикана. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби