КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ! Питбул разкъса жена в Монтанско!

loading...

Питбул е нападнал 77-годишна жена от София в монтанското село Дългоделци. Това съобщават от ОД на МВР, цитирани от „Дарик Нюз“ и „Нова тв“.

Нападението се случило, докато възрастната жена е преминавала покрай частен имот. Тогава кучето скочило върху нея и я съборило на земята.

Оказана й е незабавна помощ и е транспортирана до болницата в Лом. При прегледа е установено, че е получила счупване на шийката на лявата тазобедрена става.

Служители на реда са установили коя е собственичката на кучето – 31-годишна местна жителка. Районът е обезопасен, за да не се допусне друг инцидент. Кучето е прибрано от собственичката, съобщават още от полицията.

Преди по-малко от седмица млад мъж бе нахапан до смърт от 5 безконтролни кучета от порода кано корсо. Те не са били добре ограничени от стопанина си и са можели да излизат от имота, в който живеят. Срещу собственика им и преди и имало сигнали.

В средата на април в с. Железника, Софийско, дядо и трите му мнучета бяха нападнати и нахапани от два песа, които се оказаха също домашни.

Очертава се тенденция като основен проблем за гражданите да се окажат не помиярите, а опасните домашни кучета и най вече безотговорните им стопани. По закон собствениците на агресивни жгивотни подлежат на сериозни санкции, но не се чува да са издадени и ефективно приложени присъди. Очевидно е, че институциите бездействат, докато безотговорни хора поставят грижата за животните си над здравето и безопасността на съгражданите си.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби