Скандал с филм за Наим Сюлейманоглу: Пускат фалшиви кадри от затвора в Белене

loading...

 

Внушават, че легендарният щангист е лежал зад решетките.

Нов скандал назрява с филма за Наим Сюлейманоглу, показа проверка.

Излезе трейлърът на лентата, която се снима от турската продуцентска компания „Студия за дигитални изкуства“. Във филма, продуциран от звездата на турското кино Мустафа Услу, се виждат кадри от затвор, като зад решетките десетки пандизчии развяват снимката на Наим и бели чаршафи и видимо се радват на успехите му.

Върху затвора ясно се вижда надпис „Белене“ и по всичко личи, че пандизът според филмовото внушение трябва да бъде този в Белене.

Проверката на медията ни показа, че турски филмов екип не е влизал за снимки в мястото за лишени от свобода на остров Персин край Дунав. Нещо повече – молбата за снимки в затвора не е била удовлетворена.

„Със сигурност сградата на кадрите не е затворът в Белене. Такива арки и цветове тук няма, а ако някой екип е снимал вътре в коридорите, а и отвън, със сигурност щях да знам“, сподели пред „България Днес“ началникът на затвора в Белене старши комисар Павлин Камбуров, докато гледа официалния трейлър на филма.

Остава отворен въпросът защо единствените кадри от родната страна на Наум Шаламанов, преименуван по време на Възродителния процес на Наим Сюлейманоглу, са от затвора в Белене и какво общо има световният шампион по щанги с пандиза, след като никога не е лежал там нито той, нито някой от неговото семейство или приближени.

Кадри от затвора в Белене, под които на английски е изписано, че Наим е „Турският Херкулес“

„Това би означавало една много лоша асоциация. Възможно е от екипа да са снимали друга сграда или затвор, но със сигурност не и при нас. Може да е някакъв колаж или да са нарисували самия надпис „Белене“. Какво общо има Наум Шаламанов със затвора в Белене?“, озадачено попита старши комисар Камбуров.

Още по-шокиран от разпространените кадри остана шефът на българските щанги Неделчо Колев, който познава от малък Наим и не може да си обясни екранното внушение с пандизчиите, ликуващи в килиите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби