Бомба от последните минути! Корнелия Нинова оттегли оставката!

loading...

Председателят на БСП Корнелия Нинова оттегли депозираната устно оставка и отказа да я заяви пред петото заседание на 49-ия конгрес на парията. Като основен аргумент тя посочи предотвратяване на риска от хаос в редиците на социалистите.

В речта си пред 661 регистрирани делегати Нинова определи като грешка първоначалното си решение. По думите й, през изминалите 3-те седмици БСП е претърпяла редица трусове. За тях Корнелия Нинова обвини изцяло вътрешната опозиция, но без да назовава конкретни имена.

Още преди Пленума миналата събота критиците на сегашното управление в БСП прогнозираха, че оставката няма да бъде реализирана.

"Очаквам театралността с оставката на Корнелия Нинова да продължи и на конгреса с емоционални изказвания", заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев, а към мнението му и прогнозата, че Нинова ще опита да запази поста си, се присъединиха още Георги Гергов, Георги Пирински, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов и други.

На коментарите за евентуално оттегляне на оставката, още същия ден Корнелия Нинова отговори с думите: "Не си падам по сценарии. Подала съм я, конгресът има дневен ред, ще реши как да действаме оттук нататък".

Посоката за оттегляне на изявените намерения беше начертана още в откриващите изказвания на Конгреса днес. В тях представители на БСП-Пазарджик призоваха Нинова да се отметне от решението. След това Нинова взе думата. В дълга реч тя изреди успешните според нея ходове по време на мандата й, призна за допуснати грешки в кампанията за европейските избори, обвини вътрешната опозиция в нечиста игра, закани се да възстанови лично реда в партията и обяви, че се отказва да декларира оставка пред Конгреса.

Предстои най-висшият партиен орган на БСП да се занимае с Политическия доклад на Националния съвет "За резултатите от преминалите избори за членове на Европейския парламент и готовността на БСП за предстоящите местни избори". Програма предвижда да се проведат и разисквания по доклада. За първи път той няма да се чете от лидера, а от шефа на работната група Валери Жаблянов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби