Варварска касапница в Българско училище! Какво се случва с нашите деца!

loading...

17-годишен ученик е пребил с две години по-малко момче в двора на една от най–елитните гимназии в Пловдив. Причината е спрей, който пострадалият отказал да даде на бияча си.

Бруталната случка се разиграла още в края на декември, но преди два дни побойникът е получил своето наказание след депозирана в прокуратурата жалба срещу него.

Това съобщи TrafficNews. В навечерието на коледните празници група ученици пушели близо до учебното заведение.

Било голямото междучасие и районът бил пълен с възпитаници на гимназията. До пушачите се приближи две 15-годишни момчета, които били от по-долен клас. Те извадили жълт спрей и започнали да оцветяват кашон, като заниманието им било част от ученически проект.

Едно от по-големите момчета се приближило до тях и поискало спрея. След като получил отрицателен отговор, последният се оттеглил, но само минута по-късно пак се върнал. 17-годишният бабаит отнел спрея от по-малките ученици, но неочаквано за него те дали отпор.

Единият дърпал обратно спрея, а другия бутал нападателя. Вбесен от съпротивата той хвърлил запалената цигара по врата на единия 15-годишен ученик, който се опитал да хване ръцете му. Баткото обаче го ударил с глава в носа, после продължил да налага жертвата с юмруци и ритници.  Кървящото момче побягнало към сградата на училището. 

Насилникът обаче го настигнал и в гръб му нанесъл още един ритник. Пострадалият потърсил помощ при медицинската сестра, а междувременно се обадил и на баща си. Родителят пристигнал и отвел сина си в болница. В лечебното заведение момчето било прегледано и настанено веднага в клиниката по лицево – челюстна хирургия. Медиците установили две разкъсно– контузни рани на горната устна, контузия на дясното коляно, контузия на главата, отоци и кръвонасядания по главата, повърхностно изгаряне на гръдния кош, кръвонасядане на дясното коляно. 

Била е изготвена и съдебномедицинска експертиза. 15-годишното дете и родителите му подали жалба в Трето районно управление на МВР и прокуратурата. Веднага е била назначена проверка, побойникът бил разпитан, а няколко месеца по-късно  привлечен като обвиняем. Спрямо него е образувано производство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. По време на заседание в Районен съд биячът признал вината си и изразил съжаления.

Той е на 17 години и поради това е освободен от наказателна отговорност, до момента няма криминални прояви. Въпреки това магистратите са решили да го накажат с административна санкция. Преди дни излезе и официалното становище на Районен съд, според което 17-годишното момче ще изтърпи наказание обществено порицание.  Решението подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби