ЧЕСТО ГИ ИГНОРИРАТЕ, НО ТЕЗИ СИМПТОМИ АЛАРМИРАТ ЗА ДИАБЕТ!

loading...

Диабетът днес е един от най-често срещаните здравословни проблеми

Най-важната причина за това е фактът, че хората не са наясно с наличието на болестта, пише zajenata.bg.

Известно е, че диабетът се отразява на нивото на кръвната захар и правилната диета може да помогне за неговото регулиране. Ако говорим за симптомите на диабет, повечето хора са наясно с някои от тях: прекомерна жажда, лошо зрение и влошено заздравяване на рани. Все пак, това е само една малка част!

Има и други признаци, които предупреждават за заболяването. Ако вече страдате от диабет, не забравяйте да промените начина си на живот, за да контролирате състоянието си, да държите заболяването под контрол и да предотвратите по-нататъшни усложнения.

Основните симптоми на диабет

Подобрено зрение.
Добре известно е, че диабетът често отслабва зрението, но малко хора знаят, че има и случаи, когато заболяването напротив – го подобрява в резултат на промени в нивата на течностите в очите. Така, че е препоръчително да се консултирате с Вашия лекар, ако забележите каквито и да е изменения в силата на зрението.

Загуба на слуха.
Слухът ви също може да бъде засегнат от болестта. Изследване, проведено от Националния здравен институт, установило, че загубата на слуха може да започне в предварителния етап на диабета, който се проявява с повишени нива на захар и увеличаване на загубата на слуха с 30%.
Според изследователите, увреждането на нервите и кръвоносните съдове в ухото, причинени от диабета, може да доведе до загуба на слуха. Така че, ако забележите подобни промени, не забравяйте да проверите нивото на кръвната захар.

Постоянен сърбеж.
Диабетът влияе на кръвообращението и по този начин води до суха кожа и постоянен сърбеж. Ето защо, ако овлажнителите не помагат да се реши този проблем, трябва да проверите нивото на кръвната захар.

Като цяло състоянието на кожата се влошава.
Процесът на стареене засяга кожата и води до проблеми като бръчки в крайчето на очите. Освен това, диабетът засяга кожата и води до появата на тъмни петна по кожата, особено върху ставите на пръстите, лактите и задната част на врата.

Тези промени са в резултат на състояние, известно като акантозис нигриканс. Високата кръвна захар причинява растежа на клетките на кожата и меланина. Въпреки това, загубата на тегло и използването на ефективни мазила, предписани от дерматолог, може да помогне за облекчаване на тези проблеми.

Тъй като говорим за здравето си, трябва да сте сигурни, че сте напълно информирани за съществуващите симптоми, за да откриете и предотвратите развитието на диабет.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби