България плаче в този миг. Ето кое е детето, което се удави в язовир Огоста

loading...

Стана ясно кое е детето, което се удави в река Огоста в Монтанско, научи BulNews.bg. Това е 15-годишният Марин С. от село Портитовци, съобщава bulnews. 

Момчето е едно от седемте на деца на бедно семейство.

Родителите са безработни, прехранват се с помощи, детски надбавки и работа при стопани от селото, но се грижат за децата си, разказаха местни жители. Фамилията няма средства дори да погребе момчето и ще разчита на помощта на общинската управа в Бойчиновци.

Припомняме, че трагедията се разигра във вторник край Портитовци, на 3 км от жп гарата в Бойчиновци. 15-годишният Марин решил да поплува в горещините и да отдъхне под сенките край Огоста и отишъл с още двама приятели на около 2 км от селото, непосредствено след сливането на реките Ботуня и Огоста в едно корито. Момчето скочило във водата, но започнало да потъва и да вика за помощ. Приятелите му не успели да го изтеглят и хукнали към селото да търсят помощ. 
Сигнал за инцидента бил изпратен и на полицията в Монтана, на мястото пристигнал екип водолази, който открил момчето в реката, но вече мъртво. „Реката край селото е плитка, от години няма такива трагични случаи. Но децата са отишли надалеч, край строящата се ВЕЦ, където е дълбоко. Там нямало и кой да помогне!”, разказаха местните. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби