Лъсна смъртоносната схема на разбитата каналджийска мафия! Лапат милиарди, прекарват терористи!

loading...

"Те си имат офиси, в които предлагат услугите си. Аз съм виждал обяви - за цяло семейство от Бейрут до Италия или гръцките пристанища." Това заяви пред bTV арабистът Владимир Чуков във връзка с многобройните арести вчера на трафиканти,

Според Чуков става въпрос за една "невероятна мрежа, която беше ударена, но не може да бъде премахната".

Арабистът е на мнение, че действащите мащабни канали за трафик на бежанци като този са създадени още при пика на мигрантската вълна през 2015 година. Мигрантите се прекарвали през Афганистан, Иран и Турция към Европа.

Темата коментира и преводачът Мажд Алгафари. Според него става въпрос предимно за афганистанци и иракчани, защото в момента потокът на сирийците бил обратен.

"От 2014 г. в България започва да се сформира един бизнес в тази насока - организирани групи, които да посрещат мигранти, да ги превеждат през територията на страната до Сърбия - със "съдействието" на органите на реда. Това придоби размери на организирана престъпна група", посочи Алгафари.

Според него въпросът с мигрантите днес е по-различен. Темата с бежанците отпаднала, защото те се разпределили. Хората, които се възползвали от услугите на каналджиите днес били много опасни хора.

"Не трябва да гледаме групата, която сме задържали като трафиканти, трябва да гледаме и хората, които са превели", категоричен е Алгафари.

Припомняме, 17 души бяха задържани вчера за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти. Арестите били в продължение на мащабната операция "Халифакс", извършена от Европол през 2017 година, както каза заместник главният прокурор Иван Гешев. Той определи групата като търговско дружество.

Били замесени и корумпирани граничари.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби