Безкрайно скръбна вест. Напусна ни достоен и дълбоко уважаван българин. Внезапно почина Петър Петров

loading...

На 21 юни внезапно почина Петър Петров, бивш директор на Специалното училище за ученици с нарушено зрение ”Проф. д-р Иван Шишманов” във Варна.

Той бе носител на награда „Директор на годината“ на Община Варна – 2001 г., награда „Неофит Рилски“ на МОН, а учителският колектив бе удостоен с награда  “Варна“ за 2005 година, съобщава "Дарик".

По време на неговото управление от 1980 до 2011 г. училището въведе специалните програми по ориентиране и мобилност, зрително подпомагане и ежедневни умения.

Това е учебното заведение, което първо в страната приложи програмите по интегрирано обучение и ранно въздействие, започна обучението на сляпоглухи деца в България, постави началото на обучението на деца с множество увреждания. Училището е било домакин на четири международни конференции и на повече от 10 семинара с международно участие, а негови представители са участвали в единадесет европейски и световни конференции.  Училището има важен принос в развитието на образователното дело на зрително затруднените деца в България.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби