Почина бащата на панелките инж. Костадин Ангов - Кочо

loading...

На 87-годишна възраст почина бившият директор на Домостроителния комбинат и почетен гражданин на Благоевград от 2016 г. инж. Костадин Ангов-Кочо. Роден в Петрич, целият му съзнателен живот минава в областния център на Пиринско, където в продължение на 17 г. е директор, главно на бившия Домостроителен комбинат /1980-1989 г./, и като такъв изгражда повече от 12 000 панелни апартамента в кварталите на града, пише Струма бг.

Конструирал е още бившото кино на Благоевград, сградата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и градоустройство, комплекс „Мототехника“. Панелните квартали в Перник и Радомир също са негово дело.

Приживе за панелките Кочо казваше, че те са делото на живота му, защото успял да внесе корекция в предложения му модел от Русия – намалил тройно стоманата в панелите и ги направил толкова добри и на практика вечни, че по-късно формулата му била копирана дори от унгарците.

Сред обектите, с които Кочо беше най-горд, е храмът на Ванга в Рупите, за който петричката пророчица сама го потърсила – заръчала да й намерят „сина на Мирчо от Петрич“. Опелото е насрочено за утре от 11.00 часа в черквата на гробището в Благоевград, а погребението ще е в Петрич.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби