Ред патладжанче, ред плънка - печеш 10 минути и е готово! Вълшебен вкус като на

loading...

 

В сезона на патладжаните този вкусен и деликатен зеленчук може да ви служи като гарнитура, лека закуска и пълноценно основно ястие.

Ако искате да разнообразите избора си от рецепти от патладжан - пригответе си патладжани по турски!

Любопитно е, че патладжанът в Турция с гордост се нарича "цар на зеленчуците" и "круша на любовта", а без ястия с патладжан е невъзможно да си представим менюто дори на най-малкия ресторант в Истанбул!

Продукти:

2 патладжана

3 средни домата

2 моркова

2 глави лук

олио за пържене

1 връзка зелени подправки на вкус

сол и пипер - на вкус

Приготвяне:

Патладжаните се нарязват на тънки дълги плочи и се поръсват със сол.

Оставете ги за около половин час. След това ги измийте в студена чиста вода.

Доматите и лукът се нарязват на ситно, морковите се настъргват на едро ренде.

Зеленчуците са смесват и леко се запържват в олио, като към тях се добавят пипер и сол на вкус. Отделно се пържат филийките патладжан.

Всяка плочка патладжан се слага върху тавичка, покрита с хартия за печене, покрива със слой от лук, домати и моркови, след което се покрива с втора плочка патладжан. Редува се така, докато се оформят купчинки от няколко слоя. Накрая патладжаните се поливат с малко олио.

Трябва да се пекат около 10 минути, температурата е 180 градуса.

Преди сервиране можете да поръсите с пресни подправки.

"За жената"

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби