Борисов за цигарената фабрика: Такова нещо не е виждано, най-голямата е

loading...

 

Дни наред с главния прокурор Сотир Цацаров и специализираните органи търсихме къде са тези 3,8 процента контрабанда у нас, най-ниската в Европа, но контрабанда.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който лично посети мястото на разбитата по-рано днес фабрика за нелегални цигари в село Труд. "Обектът работи от около една година. Всичко е било организирано много стриктно и дори конспиративно.

Цигарите са от марките Muratti и Royal с много добро качество и са били с гръцки надписи, което подсказва, че или се изнасят за Гърция, или се пласират на вътрешния пазар, но да се търси Гърция като производител", коментира още Борисов.

Той уточни, че тази сутрин най-напред е бил разкрит цехът в Ръжево Конаре, след което около 10 часа е разкрита и основната фабрика край Труд. 

"В халето се работело само цигари и не е имало друго легално производство. На място са открити цигари във всички фази на производството - от тютюна, до натоварените кашони в камионите.

Виждали сме много фабрики за производство за контрабандни цигари, но толкова голяма и толкова добре организирана - не сме. Щетите за бюджета се изчисляват на 15-20 млн. лева на месец", подчерта Бойко Борисов, цитиран от БТА, пише новини.бг.

"Халето е със специални шумоизолиращи панели, като достъпът до завода е бил контролиран. Фабриката е имала мощен генератор за ток, за да не бъде регистриран голям разход на електроенергия. Полицаите са заварили работеща една поточна линия, била е инсталирана и втора. Работниците са молдовци и украинци", разкри още премиерът.

Според кмета на село Труд, халето е построено на частен имот и е завършено в края на миналата година.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби