Лъсна нова безочлива схема за узаконяване на крадени коли! Кой би предположил!

loading...

Нов вид измама за узаконяване на противозаконно отнети автомобили набира популярност заради вратичка в закона, предупреждават полицията и прокуратурата в Германия.

Мошеници все по-често крадат скъпи автомобили, след което търсят идентичен модел, за да го опожарят и да се сдобият с регистрацията му.

Германската система за застраховане има една особеност - стойността на изгорелите автомобили се изплаща на собствениците, но компанията прибира останките и след това ги продава заедно с регистрацията с презумпцията, че ще бъдат използвани за резервни части.

След известно време овъглената купчина желязо се появява на търг и за крадците остава само да я купят навреме за жълти стотинки. Останалото зависи от техническите умения на механиците да пренесат номерата на изгорялата кола на откраднатата и така да я узаконят, пише Факти.бг.

Застрахователите вече са наясно със схемата и това се отразява на цените на изгорелите автомобили - дори абсолютно безполезни останки се продават за петцифрени суми. Неотдавна, например, напълно изгоряло BMW X5 с документи е било предложено за €10 400.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби