РАБОТАТА Е ДЕБЕЛА! Разпя се пред полицията! Вижте кой закопа Брендо и Жоро Шопа!

loading...

Холандецът Питър Бренченс, който в средата на май 2012 г. бе арестуван от ГДБОП като ключов фактор в афера с 60 килограма кокаин, заловени на Дунав мост, е дал показания в Холандия срещу Брендо и дясната му ръка Георги Семерджиев - Шопа.

Това разкриха източници от специалните служби, запознати с разследването на холандските им колеги, пише столичен седмичник.

Бренчес се намира в страната на лалетата и заради статута му на свидетел не е екстрадиран в България, въпреки че МВР още през 2017 г. отправи писмено искане за това.

Според показанията на холандеца Брендо е финансирал канали за кокаин, а Жоро Шопа е изпирал парите от печалбите от дрогата - нещо, което е публично известно от години. Това е четвъртото разследване срещу Семерджиев за такова престъпление в четири различни държави - Швейцария, Испания, България и Холандия.

Евелин Банев-Брендо пък официално е в неизвестност от началото на 2018 г., след като получи ефективни присъди затвор от Италия, Румъния и нашия съд.

В Холандия Бранченс е дал показания, уличаващи Брендо и Шопа като босове на международен наркоканал. В момента той се явява нещо като защитен свидетел.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби