СТУДЕНИ ДОСИЕТА: Разстреляха с 19 куршума Венци в колата му пред очите на Александра! Не е случаен

loading...

Брутално отмъщение застига "доктора на сейфовете" Венцислав Димитров-Мечан. Неизвестен и досега килър изстрелва 19 куршума срещу перничанина, за когото се носят легенди, че флиртувал с ключалките, пише столичен всекидневник.

Кървавата баня се разиграва малко след полунощ на 19 май 2013 година пред заведение "Лого" в Перник, собственост на Мечан. Венцислав излиза от бара със своята приятелка - красивата танцьорка Александра Таскова, и тръгва към джипа си БМВ Х5, паркиран на метри от бара. Отключва автомобила и сяда зад волана, когато внезапно е атакуван от маскиран с маска килър. Изсипва се дъжд от куршуми.

Никой от свидетелите на кървавата атака не успява да реагира навреме. В суматохата стрелецът бяга в неизвестна посока и успява да се скрие в мрака. За щастие, никой друг освен Мечан не е пострадал. Приятелката му Сашка като по чудо се измъква невредима от оловото.

"Ако беше успяла да седне на седалката до шофьора заедно с Мечан, и тя щеше да пострада. От 19 изстреляни куршума няма как да не рикошира поне един в нейното тяло", обясняват от полицията. Александра била разпитана веднага след инцидента, но пред униформените девойката обяснила само, че всичко станало за секунди и не успяла да види дори посоката, от която идват куршумите.

Раните на Димитров са смъртоносни и той издъхва малко преди да дойде линейката.

Минути след стрелбата на мястото на кървавата баня се изсипват десетки ченгета. Униформените започват трескаво да събират улики. През следващите няколко дни през пернишката полиция минава и целият местен кримиконтингент на разпит, но и до ден днешен убийството остава неразкрито.

В полезрението на полицията като заподозрени в началото на разследването попадат бившите авери на Мечан - Росен Драгомиров-Синдбад и Валентин Кирилов-Пуйката. Тримата бяха заподозрени за обира на обществения трезор в Кърджали. На 14 февруари 2012 г. Мечан бе обявен за общонационално издирване. Той бе спипан на 4 март и освободен след 24-часов престой зад решетките. Според запознати тогава Мечан се разприказвал за своите съучастници, за да отърве кожата, пише Пик. След разпита обаче изтекла информация, която стигнала вероятно до ушите на Пуйката и Синдбад. Именно затова полицията смяташе, че неговите ортаци са тези, които са поръчали показния разстрел.

За полицията е ясно, че покушението срещу Мечан е поръчано за отмъщение. За това говорел големият брой куршуми, с които е убит. Версията е подкрепена и от факта, че е стреляно предимно в главата на Мечан. Половината му лице липсвало от куршумите, разкриват криминалисти, присъствали на първия оглед на убийството.

"По Мечан е стреляно 19 пъти. Големият брой куршуми, с които килърът е раздробил своята мишена, не е случаен. Мястото, което е избрано - също. Извършителят е изпитвал огромна ненавист към своята жертва. Искал е публично да каже: "Аз съм по-силен!". Не се е притеснявал нито от това колко хора ще станат свидетели на ликвидирането, нито дали някой ще пострада. Това е публична инквизиция", твърдят разследващите публичния разстрел.

Пет години преди убийството на Мечан той се разминава на косъм със смъртта, спомнят си ченгета. Мястото, избрано за покушението, и тогава е бар "Лого". На 22 юли 2008 г. Мечан е прострелян в раменете с три куршума на метри от заведението. Въпреки че е много тежко ранен, лекарите успяват да го спасят. След тази атака на електрическия стълб откъм кафенето срещу лобното място на Мечан е монтирана камера. Именно тази камера е основният коз на разследващите при убийството му, но така и не успя да разкрие самоличността на килъра.

По данни на полицията Мечан е бил криминално проявен за касоразбиване, кражби на автомобили, изнудване и рекет.

Последният му сблъсък с полицията бил във връзка с обира на обществения трезор в Кърджали на 4 януари. Разследващи подозирали, че мъжът е част от бандата касоразбивачи. По това подозрение Мечан е арестуван в Перник и предаден на полицията в Кърджали, но бързо е освободен, защото вината му не се доказала.

Освен този обир полицията подозира перничанина и за други удари, един от които е за над половин милион лева. Говори се, че в средите на касоразбивачите Мечан носи титлата "доктор".

Освен версията, че Мечан е разстрелян заради предателство към Пуйката и Синдбад, ченгета проверяват и вероятността, че Димитров е ликвидиран по друга линия. Предполага се, че той може да е бил авторът на похищението срещу дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара. Близки до Мечан пък предполагаха, че най-вероятно в основата на убийството му са засегнати интереси при стар грабеж. Според тях участниците в крупен обир не могли да се разберат за това как точно да поделят плячката. Нито една от тези версии не е доказана.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби