Внимавайте! Не купувайте тези 7 продукта от супермаркет

loading...

 

Често в супермаркетите се отплесваме и освен за това, за което сме дошли, купуваме и куп други неща, които не са ни нужни. 

Това от своя страна се отразява и на джоба ни. Освен това има няколко продукти в супермаркета, от които спецаилистите препоръчват да стоите далеч. 

Те са напълно безполезни и само могат да ни причинят вреда. 

Вижте кои са те:

Сладко кисело мляко

Киселото мляко е полезно, но не и това, което съдъра плодови добавки и захар. Не очаквайте да отслабнете с подобни продукти, в тях няма нищо здравословно.

Експертите препоръчват консумацията на обикновено кисело мляко с шепа плодове.

Сладки изделия

Много често супермаркетите правят атрактивни промоции, като например при покупка на два продукта - получаваш трети подарък. Във връзка с променящите се тенденции, промоциите най-често се правят на сладки неща, пише zdrave.to. 

Ако често купувате такива неща и се зареждате вкъщи с тях, то в даден момент ще започнете да злоупотребявате с тях. А както знаем, сладкото води до наднормено тегло, затлъстяване, диабет и други здравословни проблеми. 

Газирани напитки

От този продукт няма абсолютно никаква полза - това е захар в големи количества. Не утоляват жаждата, но могат да предизвикат появата на кариеси и други проблеми със зъбите. 

По-добре е да се откаете от покупка на тази теност в супермаркета. Заменете с вода или домашно приготвена лимонада. 

Замразени хранителни стоки

Замразени готови палачинки, пици, кюфтета, торти - супермаркетите са пълни с подобни продукти. Да, бързо е и е много удобно.

Достатъчно е да поставите в микровълнова фурна или печката за няколко минути и сте готови! 

Те обаче съдържат много сол, захар, консерванти и други вредни компоненти - това са полуготовите продукти. Много по-добре е да отделите малко време и да приготвите същото, но със собствените си ръце и продукти с доказан произход.

Сок

Говорим за сок в тетрапак. Тук важат същите предупреждения като при газираните напитки.

Студен чай

Този продукт също е много вреден. Съдържа много захар, но не дава усещането на естествения чай. 

Обезмаслени продукти

Заблуда е, че продуктите с нулево съдържание на мазнини ни помагат за желата фигура. Човек се нуждае от мазнини, но от полезни такива.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби