Ад на земята! Измериха рекордните 63 градуса, дървета се палят от слънцето

loading...

 

В Дубай температурите всяка година надхвърлят обичайните граници, но този път ситуацията е повече от притеснителна. От силните температури, които надхвърлят 60 градуса, дърветата се самозапалват сами, пишат местните медии, цитирани от lupa.bg.

През лятото, от юни до септември в Дубай температурата почти ежедневно надвишава 50 градуса, а влажността често достига 82-85%. Въпреки това, мнозина решават да посетят емирството по това време, тъй като са привлечени от сравнително ниските цени в много хотели и шопинг фестивала Summer Surprises, който предлага особено изгодни отстъпки.

Заради жегите много авиокомпании прекратиха полетите си до арабското емирство. Така например "Уиз еър" спря полетите си от София до Дубай за месеците юли и август и ги възобновява в началото на септември, когато температурите се нормализират.

Във видео, публикувано преди дни в социалните мрежи, се вижда как температурата да се докосва до немислимите 63 градуса, а дърветата да се палят сами! Мнозина вярват, че това е най-високата температура, регистрирана на Земята в близката история.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби