ГДБОП нахлу в имоти на "зелената мафия", арестувани са много хора

loading...

 

Соченият като лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия с тютюн Евгени Хавальов бе арестуван при мащабна съвместна акция на полицията в Гоце Делчев и Самоков, с помощта на колеги от София. това съобщава Struma.com.

Вчера атаката започнала от адресите на Хавальов и дясната му ръка Сузана Карамфилова, в село Абланица. Екипите претарашили домовете им и открили компютри, сим карти, мобилни телефони и тефтер, на който имало имена на хора, ангажирани с престъпната им дейност.

По-късно след координация на полицията в Гоце Делчев и Самоков бяха арестувани Хавальов и пътуващ с него Ибрахим Шенгов, от София. В ареста е и Сузана. Това е поредният удар върху Хавальов и негови приближени лица.

Смята, че неговата група работи успешно с тютюна, затова той винаги е бил обект на наблюдение. Преди време той отново бе задържан, а от прокуратурата съобщиха, че Евгени Хавальов осигурявал финансов ресурс и тютюн от цехове в Пловдив и Пазарджик.

Парадирал, че имал контакти със служители на МВР, ДАНС, както и полицейски чедър от РУП-Гоце Делчев, един пенсиониран началник от полицейската система, двама действащи полицаи от 01 РУП-Благоевград и служители на ОДМВР-Област София.

Най-основният служител във фирмата е съпругата на Хавальов - Сузана, която по всяко време на денонощието е получавала поръчки и изпращала по мейла заявката на компютъра до цеха в село Кътина, столичния район „Нови Искър“., казаха от прокуратурата преди време.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби