Учените направиха откритие: Няма и да усетим края на света

loading...

 

Специалисти по теоретична физика от Калифорнийския университет в Бъркли решиха да опровергаят всеизвестната хипотеза, че Вселената се разширява неспирно и безкрайно. В научен доклад те твърдят, че този феномен е абсурден по дефиниция, предаде Profi-Forex.org.

Обяснението им е просто - в един безкрайно разширяващ се Космос физичните закони просто не биха могли да действат.

За да имат тези закони каквато и да било почва, Вселената трябва да има някакъв завършек. Ето защо екипът си поставил за цел да изчисли приблизителната дата на края на света и... успял.

В статията си изследователите подчертават, че единственият начин краят на света да бъде локализиран, е допускането на фатална космическа катастрофа. Само така теоретизирането на вероятностите може да придобие поне някакъв смисъл.

Според тях не времето ще сложи точката на нашата епоха, а мащабна криза. Много е вероятно обаче тя да се случи в следващите 3,7 милиарда години.

Ако това е така, Големият взрив 2 ще се прожектира още през жизнения цикъл на Слънцето и Земята.

Не се тревожете обаче - ако дотогава са останали хора, те няма да усетят нищо от катаклизъма. Всичко щяло да се случи за миг - катастрофата буквално щяла да се вреже челно в нас и да ни довърши, преди да сме разбрали какво точно ни е дошло до главата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби