Убиецът на Стефан Моряка е на свобода! Съпругата на жертвата: Децата питат къде е тате, лъжа ги, че е

loading...

 

Отложиха дело за убийство заради непредставени пред съда веществени доказателства.

Съдия Йоланда Цекова отложи за септември четенето на присъдата по делото срещу Милчо Асенов, обвинен за убийството на Стефан Кирилов-Моряка,  извършено през 2018 г. в ромския квартал на Дупница “Гиздова махала”.

Тогава при съседска свада М. Асенов намушкал смъртоносно с нож своя братовчед.

Пред състав на Окръжен съд – Кюстендил Асенов се призна за виновен.

Защитникът на интересите на роднините на убития мъж – адвокат Емил Велинов, представи пред съда граждански искове от съпругата, едно от децата на убития, родителите му и братята и сестрите му, които възлизат обща стойност 850 000 лв. От сумата 200 000 лв. са за съпругата на убития – Елизабет Тончева, и 300 000 лв. за 5-годишния им син.

Адвокатите на двете страни бяха единодушни да се проведе делото по съкратената процедура, без да се викат още свидетели в съдебна зала.

Делото, което се гледаше в Дупница, можеше да приключи в едно заседание, но се оказа, че от Кюстендил не са донесени доказателствата – нож и дрехи, и поради тази причина присъдата ще се чете през месец септември.

След приключване на заседанието съпругата на убития заяви: „Имам две деца. Те всеки ден ме питат: „Къде е тате?”. Аз ги лъжа, че е на работа и ще си дойде някой ден. Сега ги залъгвам, но като пораснат, какво ще им кажа? Аз работя като санитарка, родителите на съпруга ми и моите родители ми помагат в отглеждането на децата, но… съпругът ми няма да ги види как порастват”, заяви Елизабет Тончева.

„Искам най-тежката присъда за убиеца на сина ми. Искам възмездие, че ми го отне”, заяви майката на Моряка – Емилия Борисова.

Драмата се разигра през 2018 г. Тогава децата на Стефан Кирилов и Милчо Асенов се скарали, докато играели на улицата. Бащата на подсъдимия, който е вуйчо на убития, набил детето на Моряка. Тогава близките му скочили да го защитават и в мелето Асенов намушкал смъртоносно с нож Кирилов."

В момента Милчо Асенов е с мярка “подписка”, той работи в сферата на строителството, пише "Струма"

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби