Петър Дънов за чудотворната сила на дъжда: Ходете без чадър като вали, защото тази вода лекува

loading...

Водата от небето лекува от май до юли

Петър Дънов е не само създател на Бялото братство, което всяко лято танцува на Седемте рилски езера.

loading...

Той е автор на много беседи за човека, света и живота, както и на съвети за здравословно хранене и дълъг живот. Един от тези съвети остава някак незабелязан досега. Това е препоръката на Учителя да се използват полезните свойства на дъждовната вода.

Според Дънов самият факт, че дъждът пада от високите слоеве на земната атмосфера, е многозначен, но хората сякаш не искат да отворят очите и ушите си за него. От облаците в повечето случаи вали чиста вода, която според Създателя на Бялото братство е филтрирана от вредни съставки и затова оказва оздравяващ ефект върху ума и тялото на човека. Затова Петър Дънов препоръчва да не се бърза с отварянето на чадър, когато дъждовните капки започнат да се стичат бързо или по-бавно върху нас, пише "Всеки ден".

Добре е за малки и големи, за мъже и жени да се оставят дъждът да ги понамокри. Не мокренето до кости, а само лекото докосване за няколко минути оказва благотворно влияние върху здравето, категоричен е Учителя. Той предупреждава, че това може да се прави само през май, юни и до половината на юли. През другите месеци и сезони не е препоръчително дъждовната вода да докосва тялото.

И когато човек се понамокри, трябва да се избърше с хавлиена кърпа у дома. Дори може да не се изкъпе веднага. Но е препоръчително да изпие поне 1-2 чаши вода, съветва още Учителя.

Петър Дънов постоянно изтъква лечебната сила на водата, като подчертава, че живата вода от народните приказки не е измислица, а реалност, от която хората трябва да се научат да се ползват. Горещата вода помага за разтваряне на утайките, образувани от храната. Гони отровите и пречиства червата, което е едно от основните изисквания за пречистване на тялото от отровите. Горещата вода, примесена с рициново масло, помага при запечен стомах.

Топлата баня както на краката, така и на цялото тяло, е като магия за организма и може да възстанови човек за по-малко от час, като го избави не само от настинка, но и от куп паразити в тялото му. 
И студеният душ също има своите предимства, казва Дънов пред учениците си в края на 30-те години на миналия век. При възбуда и нервност е добре да се вземе студен душ, защото водата освобождава гнева от човешкия организъм. За много гневните хора се препоръчват шест студени душа годишно, защото това уравновесява силите в тялото им.

„Помнете, че измиването на която и да е част от тялото с вода води до психични промени в мозъка. Можете да ползвате водата за лечение, както практически, така и мисловно", казва Петър Дънов.

Лятото идва в неделя

Метеорологичното лято ще изпревари астрономическото с около 15 дни. Това съобщи вчера синоптикът Петър Янков. По думите му Деня на детето ще е топъл, превалявания се очакват само в източните райони на страната. Първият валежен период за следващия месец ще е между 3-и и 6-и. Тогава температурите ще се понижат с 4-7 градуса.

От 7 до 10 юни обаче ще е слънчево и сухо, защото над страната ще се пренася топъл въздух от юг. Жегата ще ни удари рязко след дъждовете през месец май. температурите следващата седмица ще достигнат 35 градуса. Топло ще е дори по планините. Температурата на морската вода в момента е 17-18 градуса, но при затоплянето на времето ще достигне 22 градуса.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби