Подигравка с гражданите на София! Думите на Мая Манолова разтресоха политическата система!

loading...

 Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред bTV.

Общественият защитник допълни, че все още не е категорично решила, но заради трудността, с която работи по каузите си - я амбицира да направи нещо.

loading...

По думите й "каузите, зад които стоя и които са важни, са хората, се осъществяват много трудно".

"Пренебрежението към това, което аз и гражданите говорим, наистина е не просто демотивиращо, то е вбесяващо.

В един момент това ще са аргументите, които ще се борят", поясни Мая Манолова.

"Първата жалба, с която се ангажирах през 2015 г. беше от кандидати за общински съветници от Реформаторския блок, които имаха откраднати гласове и преференции. Поисках да се произнесе Върховният административен съд, направих много предложения. 4 години по-късно тази жалба няма никакво движение", отбеляза омбудсманът.

Манолова коментира, че машинното гласуване по време на изборите за Европейски парламент е доказало, че се крадат гласове. Тя обясни, че високият процент на грешки при отчитането на машинния вот, не е грешка на технологията, а на изборната администрация.

"Машините показаха, че не се отчитат гласове, подадени от гражданите, че се крадат гласове", каза общественият защитник и аргументира думите си с копия на протоколи от Благоевград. На тях ясно се виждат десетките корекции.

"Така беше и на предишните избори и на местните избори, така ще бъде и наесен. Независимо, че са се подписали членовете на избирателната комисия, последният, които предава протокола, може да продължи да маже отгоре", каза Манолова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби