Борисов за арестувания хакер: Вълшебник с невероятни способности

loading...

 

Образованието ни става все по-добро, особено по отношение на информационните технологии. Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети. Такива хора като задържания хакер просто са вълшебници с невероятни способности. Както се разбра, това момче е работило както за държавата, така и за частна фирма. Това заяви премиерът Бойко Борисовпреди началото на днешното правителствено заседание във връзка със заловения хакер, заподозрян в кибератаката срещу НАП.

,,Искам да изкажа своите благодарности на ГДБОП, защото там все още има служители, чиито заплати са ниски, но продължават да работят заради честта на пагона'', допълни премиерът.

Борисов подчерта, че хакерски атаки се случват навсякъде по света, давайки за пример Германия и САЩ, пише новини.бг.

,,С такива действия демонстрираш, че уменията ти са нараснали'', отбеляза той.

,,За политическите субекти ще кажа, че само чакат нещо да се случи, за да започнат да правят коментари. А НАП предоставя над 114 услуги за гражданите. Винаги една защита е по-слаба, ако някой тръгне да я напада'', завърши премиерът Борисов.

Иначе преди началото на заседанието на кабинета Борисов съобщи, че ще бъдат отпуснати 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН.

,,Преминаваме към проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер към бюджета на Министерството на образованието и науката за БАН. Да си обновите сградата, музея, ако не стигнат, ще дадем още, така че за 150-годишнината да направим един жест към БАН'', поясни министър-председателят.

Пред министрите председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски изказа специална благодарност за отпуснатите пари и определи средствата като огромен жест по повод 150-та годишнина на академичната институция.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби