Шокиращо! Мъж видя ампутирания си крак върху цигарена кутия

loading...

 

60-годишен мъж в Източна Франция призна, че е бил шокиран, когато открил, че снимка на ампутирания му крак е била използвана върху пакети цигари без негово съгласие, съобщи Би Би Си. Снимката е показана на цигарени кутии в страни от ЕС, заедно със съобщението "пушенето запушва артериите".

Албанецът, който живее в Мец, сподели, че е загубил крака си в резултат на нападение през 1997 г. в Албания. Адвокатът му се свързва с Европейската комисия, за да разбере как снимка на крака на неговия клиент се е появила върху кутиите цигари, пише лупа.

Снимката има разпознаваеми изгаряния и белези, върху цигарите я открива синът на потърпевшия, когато си купил миналата година пакет тютюневи изделия в Люксембург.

Той донесъл пакета у дома си и баща му потвърдил, че това наистина е снимка на крака му.

Но казал също, че никога не е давал съгласие снимката да бъде използвана. Според него снимката е направена в местна болница, за да се разбере дали може да получи протеза.

"Невероятно е човек да се озове без негово съгласие върху пакети с цигари в целия Европейски съюз", каза адвокатът на мъжа Антоан Фитанте.

Кутии цигари със снимка на ампутирания крак се продават и в България.

"Моят клиент се чувства предаден, с наранено достойнство, като вижда, че инвалидността му е показана на цигарените пакети с тютюневи изделия. Трябва да признаем, че не е много приятно", сподели адвокатът.

Фитанте е писал до болницата, за да разбере как в крайна сметка се използват такива снимки.

Запитването към Европейската комисия е за това, че тя отговаря за разпространението на такива изображения върху всички пакети от цигари в ЕС.

Адвокатът заяви, че ЕК обикновено използва снимки от база данни, които се проверяват и публикуват със съгласието на лицето.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби