Драма в съдебната зала! Майката на Плъха проклина съда с черни клетви!

loading...

Задължително ще обжалвам оневиняването на д-р Иван Димитров, каза той 


"Задължително ще обжалвам оневиняването на д-р Иван Димитров. С оглед чистото му съдебно минало, това, че е лекар и авторитетът му в обществото, поисках условна присъда. 

Съдът, обаче, го оправда напълно за убийството на Георги Дживизов. Настоявам за условна присъда."

Това коментира прокурорът Георги Пенев по знаковото дело за убийството на Жоро Плъха, пише Блиц.

Защита на почерненото циганско семейство - адвокат Красимир Елдъров, също бе категоричен, че ще обжалва решението на пловдивския съд.  "Това е безпрецедентен случай в държава от ЕС. Няма такава присъда! В 40-годишната си практика на юрист не съм чул някой да признае вина и въпреки това да бъде оправдан", коментира адвокатът. "Смъртното наказание у нас и в Европа е отменено, но от този процес разбирам, че всеки човек, попаднал в някаква ситуация, може да действа, както реши. В случая смятам, че това отваря вратата всеки да изпълнява смъртна присъда и да остане безнаказан. Днес прочетох, че за убийство на куче някъде в България са дали условно наказание, а в нашия случай има пълно оневиняване при смърт на човек", коментира още Елдъров. 

Припомняме, че днес Иван Димитров - Доктора бе оправдан за убийството на Жоро Плъха от Окръжен съд - Пловдив. Магистратите решиха, че не е превишил пределите на неибежна самоотбрана. Лекарят и адвокатът му напуснаха съдебната зала, без да проронят дума.  Освен, че и прокуратурата, и адвокатът на семейството на Плъха се заканиха да обжалват, майката на застреляния - Златка, изригна в съда и започна да крещи и кълне. Тя се закани да "изрине целия съд".  

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби